Witamina C

Witamina C:

  • pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego
  • pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu, w celu zapewnienia prawidłowego funkcjonowania:
    a.naczyń krwionośnych
    b.chrząstki
    c.dziąseł
    d.zębów
    e.kości
    f.skóry
  • pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego
  • pomaga w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych
  • pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym
    (wspomaga zwalczanie wolnych rodników)
  • przyczynia się do zmniejszenia się uczucia zmęczenia i znużenia
  • zwiększa przyswajanie żelaza
  • pomaga w utrzymaniu prawidłowego funkcjonowaniu układu odpornościowego w trakcie intensywnych ćwiczeń fizycznych i po nich. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 200mg witaminy C dziennie (w naszym przypadku to ok.2 tabletki) powyżej zalecanej dziennej porcji witaminy C (która wynosi ok 80mg).
  • zapobiega procesom starzenia (także skóry)
  • poprawia pracę układu krążenia
  • działa przeciwnowotworowo
  • uszczelnia naczyńka
  • poprawia apetyt
  • przeciwdziała zmęczeniu, zwiększa poziom energii
  • wspomaga leczenie nadciśnienia tętniczego, cukrzycy
  • uczestniczy w wytwarzaniu krwinek czerwonych, wspomaga leczenie anemii
  • wspomaga układ krwionośny
  • hamuje utlenianie złego cholesterolu LDL - w konsekwencji zmniejsza zmiany miażdżycowe
  • zmniejsza ryzyko udaru mózgu.

Polecam:

Acerola (łac. Malpighia glabra) zwana popularnie wiśnią z Barbados - to odmiana wiśni rosnąca w Ameryce Południowej, obecnie głównie w Brazylii. Owoce aceroli uznane są za najbogatsze na świecie źródło naturalnej witaminy C i flawonoidów stabilizujących witaminę C czyli hamujących jej rozkład (utlenianie). 

Acerola użyta w naszym preparacie pochodzi z drzew dziko rosnących.


 DZIKA RÓŻA SKÓRKA (PROSZEK)

Jest to czysta skórka z dzikiej róży (Rosa Canina) zmielona do postaci grubego proszku, którą zażywa się łyżeczką.
Skórka z owocu róży to:
  1. naturalne źródło błonnika (rozpuszczalnego i nierozpuszczalnego) regulujące pracę jelita grubego, rozmiękczenie stolca, "czyszczenie" zachyłków jelita grubego i dodatkowo źródło naturalnej witaminy C.
  2. źródło naturalnej witaminy C oraz witamin z grupy A, B, E, K i flawonoidów, chroniących witaminę C przed rozkładem.


Naturalna witamina C hamuje wytwarzanie się w przewodzie pokarmowym niebezpiecznych nitrozoamin powstających w wyniku spożywania warzyw obficie nawożonych związkami azotu.

 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga