Dlaczego warto stosować Acerolę?
Ostatnie
badania pokazały, że antyoksydanty zawarte w aceroli mogą znacznie
spowolnić uwalnianie cukru do krwiobiegu. Regulacja insuliny i
glukozy jest kluczowym sposobem zapobiegania skokom i spadkom
cukrzycowym, które mogą być bardzo groźne, a nawet śmiertelne
dla osób cierpiących na cukrzycę.
Acerola
ma jedną z najwyższych zawartości witaminy C pośród roślin.
Jeśli chcesz szybko i efektywnie podnieść swoją odporność lub
odporność dziecka, witamina C jest podstawą.
Witamina
C stymuluje produkcję białych krwinek, które są pierwszą linią
obrony organizmu przed patogenami i wirusami. Witamina C to także
kluczowy składnik kolagenu, dzięki któremu Twoje ciało może
wyleczyć się znacznie szybciej poprzez regenerację komórek, żył,
tkanek, a nawet całych organów!
Wysoki poziom antyoksydantów i witaminy C pozwala organizmowi oczyszczać się ze szkodliwych substancji i toksyn. Karotenoidy chronią zdrowie oczu i skóry, bioflawanoidy natomiast pomagają podkręcić funkcje poznawcze, a tym samym zapobiec chorobom związanym z wiekiem.
Owoce aceroli zawierają mnóstwo rozmaitych antyoksydantów, włączając w to karotenoidy i bioflawanoidy, z których oba mają neutralizujący wpływ na wolne rodniki w ciele.
Wysoki poziom antyoksydantów i witaminy C pozwala organizmowi oczyszczać się ze szkodliwych substancji i toksyn. Karotenoidy chronią zdrowie oczu i skóry, bioflawanoidy natomiast pomagają podkręcić funkcje poznawcze, a tym samym zapobiec chorobom związanym z wiekiem.
Owoce aceroli zawierają mnóstwo rozmaitych antyoksydantów, włączając w to karotenoidy i bioflawanoidy, z których oba mają neutralizujący wpływ na wolne rodniki w ciele.
Wolne
rodniki to szkodliwe produkty uboczne metabolizmu komórkowego, które
powodują, że zdrowe komórki mutują i mogą stać się nawet
komórkami rakowymi.
W
przypadku aceroli udowodniono, że zawarte w niej antyoksydanty
spowalniają rozwój nowotworu płuc u pacjentów dzięki bogactwu
witaminy C. Witamina C jest również niezbędna w procesie
eliminacji tłuszczu zapasowego. Chociaż wiśnie aceroli nie mają
tyle błonnika co wiele innych owoców, stanowią one wsparcie dla
układu trawiennego, a to wszystko dzięki bogactwu witaminy C.
Jako
że acerola jest bogata w potas, wpływa ona także na zdrowie serca.
Potas wpływa na rozkurcz mięśni gładkich w ścianie naczyń
krwionośnych, dzięki czemu reguluje ciśnienie i przepływ krwi.
Może to zmniejszyć szanse rozwoju miażdżycy, a także zapobiec
atakowi serca i udarowi.
Duża
ilość antyoksydantów pomaga utrzymać w zdrowiu system krwionośny,
zapewnić odpowiedni stosunek cholesterolu HDL i LDL, a także
zapobiec stresowi antyoksydacyjnemu.
Aby
utrzymać naturalny rytm Twojego ciała, potrzebujesz sprawnego,
uregulowanego metabolizmu, a acerola jest w tym bardzo pomocna,
ponieważ pomaga w regulacji przemiany materii .
Podsumowując
warto uwzględnić acerolę w naszej diecie, ponieważ witamina C w
niej zawarta: reguluje poziom cukru we krwi, podnosi odporność ,ma
działanie antystarzeniowe i antyrakowe wspomaga trawienie oraz
chroni nasze serce i układ krwionośny.
Komentarze
Prześlij komentarz